fredag 20 december 2013

Det var en vacker idé på medeltiden...


Snart är det valår och vi kan byta ut både politiken och politikerna. Men som vanligt är alternativen ännu sämre och därför har jag inte röstat på decennier. Ingen idiot ska få min röst för att det finns större idioter.

I kommunalvalet t ex har vi här en maktfullkomlig M-majoritet sedan länge, mest beroende på att oppositionen är ett skämt. Det betyder att det i små kommuner ofta inte finns något alternativ att rösta på och invånarna blir överkörda gång på gång av de sittande som inte riskerar någonting.

I riksdagsvalet är det inte riktigt lika illa, men nästan. Vi har ju ett bra exempel när trängselskatten i Stockholm var en valfråga, och det vinnande partiet som lovade att den inte skulle införas, införde den redan någon vecka efter valet! Hade det hänt i Frankrike hade man bränt ner hela Paris...

I vårt land är klimatfrågan fortfarande en politisk cigarr där ingen vågat sticka ut huvudet och påstå att Kejsaren är naken. Man spelar med och okunnighet är en nödvändighet eftersom klimatpolitik annars vore nästan åtalbart. Man stjäl pengar från medborgarna i form av diverse ogrundade skatter och pålagor och man har iscensatt den största miljöförstöringen någonsin genom vindkraftsutbyggnaden.

Man behöver egentligen inte ens någon bakomliggande kunskap för att förstå att det är ren galenskap att bygga vindkraft. Det räcker att veta att vi inte behöver den energin i Sverige. Eller att vindkraftverken är skrotfärdiga efter bara 15-20 år och att dom då kostar ungefär lika mycket att montera ner som dom kostade att bygga. Vilket i sin tur har inneburit att exploatörerna har sluppit ifrån det ansvaret, det räcker som regel att plocka bort tornet och lägga några decimeter jord över betongfundamentet! Det betyder till exempel att man på Storsjöhöjden tänker lämna en miljon ton armerad betong i naturen...

Det ska därför bli spännande att se om politikerna ens är medvetna om att man planerar att bygga nya stora vindkraftverk helt i betong. Alltså 150 meter höga betongtorn i våra landskap, som riskerar att stå kvar i all evighet!

Summan av kardemumman är att vi bygger vindkraft vi inte behöver, skickar energin till utlandet och dom av oss subventionerade vinsterna går till utländska investerare. Och som tack får vi naturen förstörd, skrämmer bort både invånare och turister från dom vackraste landskap vi har och ett energisystem som slutat fungera långt innan vi måste stänga ner något av dagens kärnkraftverk.

Fråga politikerna vad dom har för motiv att inte stoppa vindkraftsutbyggnaden? Säger någon att det handlar om klimatet så är det bara att skratta högt och gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar