lördag 2 februari 2013

Klimatdebatt i Riksdagen


I förra veckan hade man på Miljöpartiets initiativ en klimatdebatt i Riksdagen. Det var nog den mest avslöjande riksdagsdebatten i historien då det visade sig att inte en enda av debattörerna var påläst i ämnet. Med ett undantag, Fransson från Sverigedemokraterna. Detta faktum kan tyvärr gynna SD ganska rejält i nästa val, om inte de andra partierna gör sin hemläxa.

Det skulle faktiskt vara kul att få en utskrift av hela debatten, den borde också användas i någon form av undervisning. Man kom att tänka på Yngve Gamlins nonsens-monologer där han drev med politiker som bara lät munnen gå. Det värsta är bara att det handlar om allvarliga saker som hanteras av 100 procent okunniga. Ungefär som om kärnkraftverk fick skötas av förskolebarn.

Däremot har Dagens Nyheter då och då artiklar som inte skrivits av Karin Bojs och därför lyfter fram vetenskap som visar att klimathotet kan vara överdrivet. Det var bland annat den här artikeln som Fransson tog upp i Riksdagsdebatten och som Lena Ek omedelbart avfärdade. Trots att hon knappast hade en aning om vad som avhandlades i artikeln...

Annars var det väl Jonas Sjöstedt och en dam från Folkpartiet som skämde ut sig mest i sin totala okunnighet när dom kritserade Fransson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar