fredag 6 juli 2012

Dagens Opportunist...


Centern är på väg att åka ur riksdagen och drar nu i alla snören. Ett utspel i Almedalen är en Robin Hood-skatt på bilar.

Man hänvisar till Frankrike som har gjort något liknande. Men det är två saker man borde ha läst på lite bättre. Dels har vi redan en koldioxidbaserad fordonsskatt som är betydligt högre på bilar med större utsläpp, liksom skatter på bränslet som givetvis också blir högre när man förbrukar mer. Medan små miljöbilar redan har en rad förmåner.

Men det viktigaste, i Frankrike tog man bort all fordonsskatt redan vid milleniet, så detta är nu bara en symbolhandling, kanske inför EU-kommissionen. Troligen också för att gynna fransk bilproduktion som fortfarande till stor del är baserad på det gamla cv-systemet, där stor cylindervolym beskattades hårt och franska bilar följaktligen fick mindre motorer.

På radion sa en analytiker att Sveriges högst betalde politiker, Annie Lööf, kan bli utbytt redan före valet. Man trodde tidigare att Maud Olofsson var Centerns problem, men det har man backat på nu. Och Annie Lööf har bara lyckats "göra Centern klyschigare". Lite kul hur det viskas under politikerveckan...

1 kommentar:

  1. Det tog en dryg månad innan man vaskat fram ett antal skandaler som ska få bort Lööf. Men nu borde det inte dröja länge innan hon är utbytt...

    SvaraRadera