tisdag 31 juli 2012

Vattenfall ansöker om kärnkraftsbyggen


Nyheten om att Vattenfall ansöker om att få bygga nya reaktorer som ersättning för de som måste fasas ut, skrämde fram en rad opportunister med politiska utspel i nyhetsmedia idag.

Ingen tar upp frågan om vilken typ av reaktorer man vill bygga, generation tre eller fyra, vilket visar att man bara ser kärnkraften som ett hinder för att bygga mer vindkraft. Korruption någon..?

Hur kan man ens jämföra vindkraftens enorma miljöförstöring med byggandet av moderna kärnkraftverk på samma plats där dom gamla redan står? Där infrastruktur och ledningar redan är på plats?

Visst kan kärnkraft fortfarande ha en del säkerhetsfrågor olösta, men eftersom man just nu planerar att bygga flera hundra nya verk runtom i världen, så är chansen stor att vi kan haka på dom allra bästa lösningarna.

Plan B är enkel, fixar vi inte ny kärnkraft och hamnar i en bristsituation, är vindkraft något vi kan bygga från ena året till det andra. Det finns inte den minsta anledning att redan idag ödelägga vår vackra natur med dessa jättelika fågelskrämmor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar