måndag 2 juli 2012

Månadens Opportunist


Redan nu är det dags att utse Månadens Opportunist. Efter dagens tal i Almedalen måste det bli Miljöpartiets Åsa Romson.

Hon vill halvera momsen på cykelreparationer! Tänk vad vi har väntat på det beskedet, man har ju knappt haft råd att cykla längre. Nu kanske man kan få bort skriket från bromsarna utan att ruinera sig!

Hon hade fler förslag, man ska laga kylar och frysar istället för att slänga bort dom. Det vill säga, man ska inte laga gamla kylar och frysar, men dom nya! Hon hade lite svårt att svara rätt där...

Huvudspåret numera är att allt ska vara hållbart, annars får man laga det. Man får bara köpa nytt när det är mer hållbart än att laga något gammalt. Liksom.

Det kan inte vara lätt att vara Miljö-opportunist i storstadsdjungeln och försöka fiska röster i Almedalen. Ännu svårare verkar det vara i Norrland, trots att man snart smyckat varenda bergknalle med vindkraftverk. Enligt DN har Miljöpartiet tappat hälften av sina väljare i Norrlandslänen på två år.

Men nu ska det vända, Romson säger att hon förstått att man behöver bilar utanför städerna; "på landsbygden handlar det om att hitta ett praktiskt liv där man kan tanka och köpa en korv i närområdet"

Hon kanske har hört visan; - Fån´t ja en körv så höpper ja i älva...? Och det är ju knappast hållbart.

(Bilden på Romson blev lite konstig, men talande i halveringens anda.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar