torsdag 11 oktober 2012

"Energiewende"


En artikel i Der Spiegel tar upp det kaos som Merkel skapat sedan beslutet att lägga ner kärnkraften. Ingenting har blivit bättre men allt har blivit dyrare och alla klagar och råkar i luven på varandra.

Skribenterna verkar i grunden positiva till "grön energi" men är inte imponerade av hur planering och genomförande går till. Läser man alla tre sidorna i artikeln så inser man att dom har gjort det mesta fel och att en stor del av den nya energin inte går att använda. I och för sig förstår vem som helst att om man inte kan lagra sol- och vindenergi så är den ganska värdelös. Om den inte hade subventioner...

Lite typiskt är också när ekonomiministern gör sig viktig i början på artikeln och ondgör sig över en oisolerad värmeledning i ett hus, klassiska glödlampor och en tjock-TV. Han menar att vi slösar bort energi, men han tänker inte på på att större delen av året är den värmen bara positiv. Min gamla TV drar dessutom mindre ström än en ny platt, mycket mindre om man räknar in att dom nya har så uselt ljud att man måste koppla dom till en stereoanläggning...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar