lördag 17 november 2012

28-Gate...


Efter ClimateGate 1 och ClimateGate 2 hade vi väntat oss ClimateGate 3 inför det stundande klimatmötet i Doha, men nu har det smugit sig in ett 28-Gate också!

Det handlar om hur BBC i drygt sex år försökt hindra insyn i ett möte där man bestämde hur BBC skulle ställa sig till klimatfrågan. Nu har i alla fall deltagarna avslöjats och då försöker man från BBC:s sida tona ner betydelsen av mötet. Varför då hemlighetsmakeriet?

Här är bloggaren som hittade listan, med en hel del intressanta kommentarer. Dock försöker man försvara BBC i The Telegraph, här. Missa inte kommentarerna, 850 stycken just nu...

I Sverige har vi en granskningsnämnd för radio och TV och den är lika mycket styrd av en policy att inte granska ensidiga program om klimathotet. SR och SVT har fått carte blanche att dra på med vilka larm som helst utan den minsta balans.

Så gott som alltid är de experter som får uttala sig, rena aktivister och så gott som aldrig klimatforskare. Verklig forskning har inte en chans mot politisk aktivism. Vår miljö har inte en chans mot vindkraftsindustrin.

Dags att granska granskningsnämnden alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar