torsdag 8 november 2012

Månadens Opportunist


En man som heter Kevin Anderson och utger sig för att vara klimatforskare ska idag, torsdag, delta i ett boklanseringsjippo på Kulturhuset. Inför det har SvD låtit honom publicera ett alarmistiskt debattinlägg där han påstår att vi är på väg mot en 4 graders uppvärmning inom 40 år och att vi då får värmeböljor som är 8 grader varmare än dagens.

Därefter plockar han fram hela arsenalen med tipping points och jordens undergång. Men, precis som Johan Rockström, säger han i nästa andetag att om vi omedelbart genomför drastiska omställningar av samhället så att utsläppen minskar, ju förr dess bättre, så kan vi undvika katastrofen.

Jag Googlade därför fram boken på nätet och läste vad han hade att säga. Det var faktiskt värre än jag trodde, han är ingen klimatforskare utan har baserat sin skrämselpropaganda på siffror ur Stern-rapporten(!) som han extrapolerat utan någon som helst vetenskaplig bakgrund. Precis som Stern, använt matematik.

Sen har han uppenbarligen tillsammans med ett par tankesmedjor medverkat i den här boken och bjudit in våra politiker till lansering med tilltugg i Kulturhuset.

Ja, vad säger man? Det skulle inte förvåna mig om en och annan journalist sväljer betet och publicerar ännu ett falskt klimatlarm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar