onsdag 28 november 2012

Alla viftar med klimathåven...


Doha-mötet inleddes igår och media fylls av nya larm, senast ett i DN om isläget i Arktis. Dock har man för första gången medgett att den globala temperaturen legat stilla i drygt 10 år. (Egentligen 16 år, men alltid något). Det var meteorologer som larmade om isen, trots att dom borde veta att det hela var en ovanlig väderhändelse.

I morse var det annars havsnivåhöjningen som var på tapeten. Haven stiger 60 procent fortare än vad FN:s klimatpanel förutspått säger man i DN. Att det handlar om hur man mäter och inte att haven stiger snabbare talar man tyst om. Däremot nämner man att rapporten kommer från Potsdams klimatinstitut, samma som larmade om 4 graders uppvärmning för några dagar sedan. Det institut där Johan Rockström har ett finger med i spelet och som enligt sin hemsida nu ska bygga världens finaste institut för klimatforskning. Sånt kostar pengar.

Karin Bojs på DN har även använt sig av en rapport från en organisation som kallar sig Dara, bloggen The Climate Scam beskriver vilka det är. Och hör och häpna, på nytt dyker herr Rockström upp som rådgivare!

Här medverkar Karin Bojs i en liten websändning om 4-gradershotet. Lägg märke till att man pratar om fyra grader som om det vore en sanning, trots att det bara är ett hypotetiskt utspel.

Bra jobbat Rockström, undrar vad nästa drag ska bli? En nödvändig Klimatregim kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar