söndag 9 december 2012

SvD OPPORTUNISM


Svenskans avdelning OPINION borde döpas om. Här samlas för det mesta dom som har de för dagen mest politiskt korrekta åsikterna. Som idag då en professor från Chalmers, som vanligtvis ägnar sig åt vindkraft, nu fått klart för sig att Peak Oil bara var ett påhitt och att det finns fossila bränslen för hundratals år framåt.

Då hoppar han på det tåget och hänvisar till Världsbankens famösa rapport att vi skulle få problem om jorden blev fyra grader varmare. Nota bene, man säger bara om, inte att jorden blir så mycket varmare. Men strunt samma, alla tror redan att så är fallet och att våra koldioxid-utsläpp är orsaken. Man har sopat alla andra AGW-symtom under mattan, som avskogning och ändrad markanvändning.

Professorn satsar nu på avskiljning av koldioxid, faktiskt också från eldning av biomassa, vilket andra verkar tro är sagopulver. Han vill dessutom ta bort koldioxid ur vår atmosfär för att "rädda klimatet". Den stora frågan, utan svar, är var han ska lagra dessa kvantiteter avskiljd koldioxid?

Han nämner också att det finns tankar på att använda koldioxiden till något nyttigt, men att det skulle bli för dyrt. Det låter därför mest som att professorn har hittat en ny mjölkko som behöver marknadsföras. Och då passar SvD OPPORTUNISM utmärkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar